Stad Beringen zet zich in tegen pesten

Op 10 februari 2023

Het is de week tegen pesten en ook stad Beringen brengt de problematiek onder de aandacht. 

Zo keert de jaarlijkse STIP IT-actie terug. In het B-magazine van januari werd een oproep gedaan om met de buurt, met vrienden of met familie een stippenlijn te maken. Iedereen zet daarbij 4 stippen op de hand en vormt een lijn om te tonen dat ze het pesten willen stoppen. Zowel de kindergemeenteraad, de jeugdraad, als heel wat jeugdbewegingen en scholen deden alvast mee met de actie.  

De kindergemeenteraad van Beringen knutselde daarnaast buttons met boodschappen tegen pesten. “De kinderen brachten eerder dit schooljaar zelf het thema aan om rond te werken. Zij willen in hun school en sport- of jeugdvereniging mee ervoor zorgen dat geen enkel kind zich uitgesloten voelt,” aldus schepen van Jeugd Jessie De Weyer.  

Via een brief aan de directies roepen de kindergemeenteraadsleden de scholen eveneens op om aan de slag te gaan. Zo werd bijvoorbeeld het idee van een vriendjes- of babbelbank gedeeld, zodat leerlingen die nog op zoek zijn naar een vriendje om mee te spelen of nood hebben aan een luisterend oor, dit eenvoudig kunnen aangeven.  

Ben je op zoek naar informatie rond het thema of wil je met enkele leesboekjes zelf aan de slag met jouw kinderen, dan kan je ook terecht in de Beringse bibliotheek. Daar wordt met een themastand deze week bijzondere aandacht geschonken aan de beweging tegen pesten. Voor jong en oud zijn er materialen te ontlenen. 

 “De blijvende aandacht voor de strijd tegen pesten, is nodig. We hopen met onze acties een klein steentje bij te dragen en zowel daders als slachtoffers van pestgedrag de nodige impuls en ondersteuning te geven om het gedrag te doen stoppen,” aldus de schepen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is