Stadsbestuur Beringen steunt veilige heropening winkels

Op 27 november 2020

Het Overlegcomité bracht vandaag goed nieuws voor onze winkeliers. Ze mogen hun zaak 1 december opnieuw openen. Al zal dat onder strikte voorwaarden zijn. In Beringen zijn ze alvast blij met de versoepeling.

“Winkelen zal nog altijd erg functioneel moeten gebeuren en er zijn heel wat veiligheidsvoorschriften na te leven. We zijn niettemin blij dat de Beringse winkeliers en ondernemers weer aan de slag kunnen. Vanuit het stadbestuur zullen we hen – waar nodig –  ondersteunen om de winkelbeleving zo veilig en aangenaam mogelijk te maken!”, legt schepen van ondernemen Werner Janssen uit.

Het Berings stadsbestuur staat dicht bij de ondernemingen en is daarom goed geplaatst om hen te informeren over de regels en de te treffen voorzorgsmaatregelen die gepaard gaan met deze heropening. Daarnaast zet stad Beringen zich ook in om de Beringse winkeliers en ondernemers te helpen bij een juiste interpretatie van deze nieuwe situatie. Deze rol neemt stad Beringen graag op zich. Hetzij bij de correcte toepassing van de veiligheidsvoorschriften of bij het aanvragen van mogelijke steunmaatregelen. Ook neemt het stadsbestuur haar verantwoordelijkheid op om de terugkerende klanten te informeren over de te volgen maatregelen en acties.
 
“We willen graag een warme oproep doen aan onze inwoners om op een verantwoordelijke manier met deze heropening om te gaan. Na de eerste heropening van de winkels hebben we gezien dat dit in Beringen vlot is verlopen en iedereen zich goed aan de regels hield. We rekenen nu voor een tweede keer op jullie engagement. Ook zullen onze politiediensten, zoals steeds, toezien op de naleving van de veiligheidsvoorschriften”, voegt burgemeester Thomas Vints toe.
 
De winkeliers die deze heropening als noodzakelijk beschouwen om hun handel te redden, hebben de afgelopen maanden al flink geïnvesteerd om coronaproof shoppen mogelijk te maken. “Laten we respect tonen voor de inspanningen van de winkeliers en geen risicogedrag tentoonspreiden! Enkel zo kunnen de winkels open blijven en kunnen we met zijn allen uit dit diepe dal klauteren”, besluit schepen Janssen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is