Toon jouw passie en vakmanschap tijdens Ambachtenroute Beringen

Op 2 december 2022
ambachtenroute

Stad Beringen organiseert in het weekend van 6 en 7 mei 2023 de tweede editie van de Ambachtenroute. Na de prachtige eerste editie in 2021 met 25 lokale makers op 17 locaties en talrijke bezoekers herhaalt de stad deze succesformule in 2023 met veel enthousiasme.   

“De Ambachtenroute is een unieke gelegenheid om het werk van lokale ambachtslui en makers van vandaag te leren kennen en de passie voor vakmanschap te delen. In tijden van digitalisering en globalisering zijn we met zijn allen op zoek naar authenticiteit. Handgemaakte producten van eigen bodem zijn in trek. En dat kunnen we alleen maar toejuichen”, aldus schepen van Lokale Economie Werner Janssen.

Je kan als Beringse maker individueel meedoen aan de Ambachtenroute of met andere makers een groep vormen op een gemeenschappelijke locatie. Dienst Cultuur stelt ook vier lokalen als expositieruimte ter beschikking op Lutgart in Beringen. Hiervoor kan je alleen of met verschillende makers samen een voorstel indienen via ambachtenroute [at] beringen.be. We doen ook een oproep aan onderwijspartners om deel te nemen, om zo ook kinderen en jongeren te betrekken bij de technieken van het vakmanschap. 

 

Heb je zin om er samen met ons een geslaagde tweede editie van te maken? Schrijf je dan ten laatste op 20 februari 2023 in via het inschrijvingsformulier dat je terugvindt op beringen.be/ambachtenroute. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is