Veilig vervoer voor feestvierders op oudejaarsnacht

Op 28 november 2019

Ook dit jaar rijden er in Beringen feestbussen tijdens oudejaarsnacht. De inwoners van onze stad kunnen gratis op de bus springen om van en naar Hasselt, Heusden-Zolder, Tessenderlo en Leopoldsburg te reizen. Het stadsbestuur werkt hiervoor samen met de provincie Limburg en De Lijn. Vorig jaar maakten in heel Limburg ongeveer 4.800 reizigers gebruik van de feestbus.
 
Sinds enkele jaren werkt Beringen samen met vervoersmaatschappij De Lijn om in te zetten op veilig verkeer tijdens oudejaar. Daarnaast engageert de provincie Limburg zich om een belangrijk deel van de kostprijs van deze oudejaarsbussen als derde-betaler voor haar rekening te nemen. “Op deze manier willen we het belang van veilig en duurzaam vervoer voor onze jongeren beklemtonen,” zegt schepen van jeugd Jessie De Weyer.
 
Wie in Beringen woont en gratis gebruik wil maken van de feestbus, moet wel vooraf per sms een ticket reserveren. Inwoners kunnen dit aanvragen via de website van De Lijn.
 
“Door het inleggen van oudejaarsnachtbussen zullen er ook in Beringen heel wat feestvierders zijn die zorgeloos kunnen genieten van deze feestelijke nacht. Tegelijk sensibiliseren we jong en oud om geen risico’s te nemen in het verkeer,” besluit schepen De Weyer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is