Vernieuwde bib opent op 6 september

Op 27 juli 2021

De uitbreidingswerken aan de Beringse bibliotheek in de Graaf van Loonstraat zijn bijna afgerond. Op zaterdag 14 augustus sluit daarom de pop-up bib op de LUTGART-site voorgoed de deuren en verhuizen alle materialen terug naar de vernieuwde bib.

Schepen van Bibliotheek Jessie De Weyer licht toe: “Om alle materialen en alle toestellen te verhuizen, sluit de bib haar deuren van maandag 16 augustus tot en met zondag 5 september. Lezers hebben dus nog tot 14 augustus de kans om binnen te springen en tot 20 materialen te lenen om de sluitingsperiode te overbruggen.“ Materialen kunnen tijdens de sluitingsperiode ingeleverd worden in de inleverbus en het verlengen van de uitleentermijn kan steeds via Mijn Bibliotheek, telefonisch of per e-mail. Het eventuele telaatgeld zal tijdens de sluitingsperiode trouwens ook niet oplopen. “Hoe meer materialen worden ontleend, hoe minder er moet worden verhuisd,” aldus de schepen met een knipoog.

Het bibgebouw werd op het gelijkvloers uitgebreid met een lees- en studieruimte en een polyvalente zaal. Aan de uitbreiding werd er ook een aangenaam lezersterras voorzien. Daarnaast werd het bestaande gedeelte van de bib gemoderniseerd. De nieuwe ingang van de bib zal voortaan aan de kant van het binnenplein liggen, zodat fietsers en wandelaars een veilige en makkelijke toegang hebben. 

Op 6 september zal de vernieuwde bib officieel openen en wordt het startschot gegeven voor een heuse feestelijke openingsmaand. Een hele maand lang kan je op die manier coronaproof genieten van een heleboel culturele en creatieve activiteiten in de bib. Zo zijn er workshops Circuit Bending, waarbij kinderen nieuwe geluiden creëren, workshops om hippe plantenhangers te maken, verschillende voorstellingen met clowns, goocheltrucs en kansen om boeken te winnen. Met een lezing van Bart Moeyaert wordt de feestmaand afgesloten. “Het volledige programma zal op de website van de bib te vinden zijn.  Iedereen is tijdens de feestelijke openingsmaand welkom in onze bib om een kijkje te nemen. Voor enkele activiteiten is het aantal deelnemers wel gelimiteerd en moet je vooraf inschrijven. Snel zijn is de boodschap!” voegt schepen De Weyer toe.

Alle details via beringen.bibliotheek.be.


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is