Wandelend op ontdekking in Beringen

Op 7 mei 2020

De afgelopen weken hebben we onze vaak hectische levensstijl noodgedwongen omgegooid en leerden we omgaan met de uitdagingen van de crisis. Op ontdekking gaan in eigen buurt, al dan niet als onderdeel van de noodzakelijke fysieke beweging, werd daar een onontbeerlijk deel van. Stad Beringen bouwt nu verder op deze trend en promoot ‘wandelen in eigen stad.’

“Het lijkt erop dat we de zomermaanden vooral in eigen omgeving zullen doorbrengen,” steekt schepen van toerisme Werner Janssen van wal. “De ideale gelegenheid om de vele pareltjes die Beringen rijk is, extra in de kijker te zetten!”

“Steeds meer mensen gaan op zoek naar wandelingen in eigen buurt. Ze ontdekken plots dat er ook in hun eigen stad prachtige plekjes zijn. De routes daarheen zijn echter niet altijd gekend,” vult schepen van recreatie Jessie De Weyer aan.

Gelukkig bundelt Regionaal Landschap Lage Kempen alle nuttige informatie op hun website op een toegankelijke en overzichtelijke manier. “Via http://www.wandeleninlimburg.be kan een bezoeker van de website zijn gemeente kiezen, om vervolgens een visueel overzicht van alle wandelingen in eigen stad of gemeente terug te vinden. Daarnaast kan men filteren op afstand, soort landschap enz.”

“Nieuw is een directe link voor Beringen, met een overzicht van alle wandelroutes die door onze stad lopen. We proberen deze routes o.a. via deze weg dan ook in de kijker te zetten, zodat onze inwoners leuke plekjes kunnen ontdekken in Beringen!” besluiten de schepenen in koor.

Wilt u ook op ontdekking gaan in de Beringse natuur? De wandelroutes doorheen onze stad zijn terug te vinden via https://www.wandeleninlimburg.be/nl/gemeenten/beringen/41/ en https://www.wandeleninlimburg.be/nl/gemeenten/halen/51/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is