Wat vind jij van de communicatie van stad Beringen? Laat van je horen!

Op 16 januari 2024

Stad Beringen onderzoekt hoe haar inwoners de communicatie vanuit de stad ervaren. Daarvoor is een uitgebreide bevraging opgezet. Deelnemen aan het onderzoek kan zowel op papier als digitaal.    

“Deze week krijgen 2.000 willekeurig geselecteerde Beringenaren per post de vraag om de communicatiemeting in te vullen, dit is een uitgebreide vragenlijst over de communicatieaanpak van stad Beringen. Wie digitaal wil deelnemen aan het onderzoek, kan dat vandaag al doen. Professor Eric Goubin van het onderzoekscentrum Memori aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen leidt dit onderzoek. We willen onder meer te weten komen of onze inwoners ons kennen, via welke kanalen ze zich informeren en of onze boodschap helder is. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 15 minuten in beslag en de respons is voor ons als stadsbestuur enorm waardevol. Want zo komen we te weten hoe we iedereen in de toekomst nog beter kunnen informeren en waar verbeteringen mogelijk zijn". 

 
Wie geen persoonlijke vragenlijst in de brievenbus ontvangt, kan een papieren versie ophalen aan het onthaal van het stadhuis en in de bibliotheek. Wie liever online deelneemt, kan nog tot 8 maart terecht via allemaalberingen.be. “Wie zich in het verleden via het digitaal burgerparticipatieplatform allemaalberingen.be geregistreerd heeft, is trouwens automatisch opgenomen in het burgerpanel. Hierdoor ontvangen vandaag al zo’n 3.500 geëngageerde inwoners de bevraging automatisch in hun mailbox,” aldus schepen van Participatiebeleid Jessie De Weyer.   
 

Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk inwoners deelnemen aan het onderzoek. Onder die deelnemers worden ook een aantal prijzen verloot. Zo vallen er 1 Beringen-bon van 100 euro, 2 Beringen-bonnen van elk 50 euro en 4 Beringen-bonnen van elk 25 euro te winnen.   

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is