Week van de Smaak in Beringen

Op 29 oktober 2020

Van 12 t.e.m. 22 november kan je in Beringen weer deelnemen aan de Week van de Smaak. De smaak- en eetcultuur onder de aandacht brengen, in deze voor de horeca bijzonder moeilijke periode, is absoluut geen overbodige luxe. De bib en de cultuurdienst van stad Beringen slaan daarom de handen in elkaar en bieden in november onder het motto ‘Smaak van geluk’ tal van coronaproof activiteiten aan.

Schepen van bibliotheek Jessie De Weyer vertelt: “In deze bijzondere tijden vinden we het belangrijk om lokale handelaars en Beringenaren meer te verbinden middels cultuur en eten. De smaak van geluk vind je vaak in lokale producten, ambachten en gerechten. Waarom het ver weg zoeken als er dichtbij ook zoveel lekkers is?”

“Met ‘Smaak van Geluk’ willen we de smaak- en eetcultuur en het culinair vakmanschap in Beringen onder de aandacht brengen en delen met een breed publiek. We bezochten bijvoorbeeld een Beringse kok die met veel passie over zijn favoriete gerecht vertelt. Hiervan werd een leuk filmpje gemaakt”, vult schepen van cultuur An Moons aan.

Verder kunnen de Beringenaren zich inschrijven voor een online sessie om van eten echte kunstwerkjes te leren maken. De workshop – ‘Food Art’ gedoopt – wordt door de bekende Beringse food artieste Jolanda Stokkermans begeleid op zaterdag 14 november om 10 uur. “Deelname is gratis, maar de ingrediënten moet je zelf voorzien”, aldus de schepenen. Je kan je inschrijven door een mail te sturen naar weekvandesmaak [at] beringen.be. Je krijgt dan een deelnamelink toegestuurd, samen met een lijstje van de benodigde ingrediënten.

De bibliotheek organiseert ten slotte nog een wedstrijd om de smaak van geluk in eigen stad te helpen ontdekken. De deelnemers maken kans op een van de cadeaucheques van Toerisme Beringen als ze de lokale Beringse producten en leveranciers herkennen op de foto. Wedstrijdformulieren zijn nog tot 14 november te vinden in de pop-upbib op Lutgart of bij CC Beringen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is