WInter in Beringen met be-MINE on-ICE en Koersel Kerst

Op 30 november 2023

Van 13 december tot 7 januari kan je genieten van de betoverende sfeer van be-MINE on-ICE en op 16 en 17 december brengt Koersel Kerst de warmte van Kerstmis naar het centrum van Koersel. 

 

be-MINE on-ICE 

 

De bekende formule blijft behouden: eindeloos schaatsplezier voor jong en oud. De schaatsbaan, met een oppervlakte van 300 m², is volledig overdekt, zodat je buiten staat maar toch droog blijft. Voor 8 euro heb je een schaatsticket inclusief schaatshuur. Als je je eigen schaatsen meebrengt, betaal je maar 6 euro. 

 

Schaatsen kan dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur, en op vrijdag, zaterdag en zondag zelfs tot 22.00 uur. De winterbar blijft telkens een uurtje langer open. Voor afwijkende openingsuren kan je terecht op www.bemineonice.be. 

 

Dit jaar is er ook een nieuwigheid, legt schepen van Evenementen Werner Janssen uit: “Op 21 december organiseren we een afterworkparty van 17.00 tot 23.00 uur. Trommel je collega's op, want met dj Fré wordt het gegarandeerd een feest! Op 28 december is het tijd voor après-ski met dj Jerrooo (Moose Bar) van 18.00 tot 23.00 uur. Dirndls en lederhosen toegestaan!” 

 

 

Koersel Kerst 

 

Koersel Kerst staat garant voor een gezellig kerstfeest op zaterdag 16 december vanaf 17.00 uur en zondag 17 december van 14.00 uur. Het centrum wordt omgetoverd tot een kerstdorp met marktkraampjes, optredens en animatie. Kermisattracties zorgen voor extra beleving, en natuurlijk ontbreekt het nodige lekkers niet. 

 

“Ook de Kerstman maakt zijn opwachting en zal zijn slee parkeren op Koersel Kerst. Breng je kinderen mee met een tekening, en ze krijgen een zoete traktatie van de kerstman!” voegt schepen Janssen toe. 

 

Op zaterdagavond brengt Cirq Mystiek by Night een extra dosis magie. Zondagmiddag is gevuld met de vrolijke klanken van Toeternietoe terwijl Marshmellow Man met z’n vlammenwerper binnen enkele seconden de lekkerste marshmallows roostert. 

 

De zaterdagse optredens katapulteren je naar een overvolle après-ski-bar in de bergen. Voel je dus vrij om in je meest opvallende ski-outfit te verschijnen! Covers on the Rocks opent het festijn van 19.00 tot 21.00 uur, waarna de Tomorrowband van 21.45 tot 23.15 uur het podium betreedt. Deze coverband staat bekend om het live brengen van elektronische muziek, wat zorgt voor een unieke muzikale ervaring. Het feest eindigt met de opzwepende beats van Dave & Danny van 23.15 tot 01 uur. 

 

Zondagavond biedt een gevarieerd programma met Dominique van 17.15 tot 20.00 uur, gevolgd door DJ Fons van 20.45 tot 21.45 uur. De laatste noten van Koersel Kerst komen van Fons en die van Ons van 21.45 tot 23.25 uur. 

 

Het belooft een bruisend weekend te worden op Koersel Kerst, met voor elk wat wils!  

Meer informatie vind je op www.koerselkerst.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is