Bereikbaarheid van Beringse scholen binnenkort in kaart gebracht

Op 3 juli 2018, over deze onderwerpen: 12. Veiligheid, 13. Gemeenteraad, 4 Mobiliteit en verkeer, Kinderen

In Beringen kunnen inwoners binnen afzienbare tijd online raadplegen welke route de veiligste is om hun kinderen naar school te brengen. Via een zogenaamde ‘schoolbereikbaarheidskaart’ vinden zij de veiligste maar ook meest duurzame route naar de school, waardoor ook het autoverkeer zou moeten afnemen.

N-VA-raadslid Wesley Jeunen zette het punt deze week op de agenda van de gemeenteraad. Uit de verschillende gesprekken die N-VA had met burgers, bleek een veilige fietsomgeving voor kinderen immers een belangrijk werkpunt in de stad.

“Dat blijkt ook uit de recente enquête ‘Beringen bevraagt’ waarin 58% van de ondervraagden aangeeft dat de fietspaden in Beringen veel veiliger kunnen. Bij voetpaden is dit 44%. Ook de mobiliteit in de stad kan volgens het rapport voor 49% van de inwoners veel beter,” stelt Jeunen vast.

Veel steden en gemeenten bieden daarom een schoolbereikbaarheidskaart aan die de veiligste route naar school eenvoudig weergeeft. Daarbij wordt ook de fiets, wandelen en het openbaar vervoer gepromoot. N-VA stelde voor deze kaart in te  voeren vanaf de start van het nieuwe schooljaar. Op basis van het antwoord van schepen voor mobiliteit Jean Vanhees bleek dit echter te snel gezien het overleg met de verschillende scholen en oudercomités moeilijker kan plaatsvinden in de zomer.

“Uiteraard zijn wij voorstander van een zo ruim mogelijk overleg tussen de scholen, de ouders en het stadsbestuur. De schepen gaf ook aan dat veel scholen en oudercomités in Beringen zelf al bezig zijn met veilige schoolbereikbaarheid. Het is nu kwestie van dit allemaal te coördineren en op een eenvoudige manier ter beschikking te stellen van de ouders. Dat vraagt natuurlijk wat tijd,” besluit Wesley Jeunen

Het agendapunt werd op de gemeenteraad unaniem goedgekeurd door meerderheid en oppositie. N-VA hoopt dat de kaart zo spoedig mogelijk beschikbaar is.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is