Bibliotheek Beringen en Jeugdhuis Club 9 voorzien studieruimtes voor leerlingen en studenten

Op 2 juni 2023

Met de start van de maand juni, beginnen scholieren en studenten zich voor te bereiden op de examens. Veel van hen beschikken echter niet over een eigen werkplek, goed internet of een stille omgeving. Daarom zetten de bibliotheek van Beringen en Jeugdhuis Club 9 opnieuw hun deuren open.

“In de bibliotheek kan je terecht in de polyvalente ruimte en op de tweede verdieping,” zegt schepen voor Bibliotheek en Jeugd Jessie De Weyer. “Er is internet aanwezig, voldoende stopcontacten en we voorzien ook gratis water.  Een pauze nemen kan je op ons zonnig leesterras!”

Samen met het Overkophuis, JAC en Arktos werd ook aan de motivatie van de studerende jeugd gedacht. Met een leuke goodiebag gevuld met o.a. een fluostift, pen, oortjes en een stressbal worden studenten geïnformeerd over de werking van het Overkophuis en het JAC. 

“Wie nood heeft aan een babbel of ontspanning tijdens de blok, kan bij deze initiatieven terecht. Studentes Elene Genoe en Tessa Plees, die vandaag voor een eerste keer in onze bib kwamen studeren, waren alvast blij met deze leuke verrassing,” aldus de schepen.

Meer info over de blokbar in Jeugdhuis Club 9 kan je terugvinden op de Facebook-pagina van Club 9. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is