Doe mee met de Dag van de Buren in Beringen!

Op 5 mei 2022

Van 27 tot 29 mei organiseert de stad Beringen opnieuw de Dag van de Buren, een dag waar buren elkaar wat beter leren kennen en hun favoriete buren in de bloemetjes zetten. Na twee coronajaren wil Beringen buurten ook opnieuw fysiek met elkaar verbinden tijdens een gezellig samenzijn mét ondersteuning vanuit de stad!

“Buurten verbinden is één van onze absolute prioriteiten,” legt Schepen voor Participatie en Wijkontwikkeling Jessie De Weyer (N-VA) uit. “De voorbije coronajaren hebben we de Dag van de Buren op een alternatieve wijze moeten organiseren maar nu keren we terug naar de traditionele vorm. Voor een buurtfeest ontvangen organisatoren een promopakket en een starterspakket met heel wat lekkers van Oxfam. Daarnaast kan je een superbuur nomineren en deelnemen aan een fotowedstrijd. We hopen uiteraard dat er in elke buurt een leuk samenzijn kan georganiseerd worden,” voegt schepen De Weyer toe.

De Dag van de Buren vindt plaats in het weekend van 27 tot en met 29 mei. 

Wil je een buurtfeest organiseren, stuur dan voor 11 mei een e-mail naar samenleven [at] beringen.be of meld je aan bij de dienst samenleven. Daarbij dien je de naam van de buurt te vermelden, contactgegevens van de organisator, het moment van samenkomst en het verwachte aantal deelnemers.

Ook de superbuur kan je nomineren via samenleven [at] beringen.be  of via sociale media met vermelding van @stadBeringen, #dagvandeburen, #allemaalberingen en #instaberingen. De gezelligste foto van de dag van de buren, die wordt ingestuurd via hetzelfde e-mailadres voor 1 juni kan een buurtpicknick winnen ter waarde van €100!

Meer info via https://www.beringen.be/dagvandeburen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is