Eerste bankjestraject via Berings participatieplatform afgerond

Op 1 juni 2023

Afgelopen vrijdag huldigde Berings schepen van Participatiebeleid en Wijkontwikkeling Jessie De Weyer het rustbankje op de Petermansstraat in. Daarmee is het eerste bankjestraject via het digitaal participatieplatform van stad Beringen nu officieel afgerond. “Op de 11 locaties die door de inwoners werden bepaald, zijn er rustbankjes geplaatst. Ook hier op het pleintje midden in de woonwijk in de Petermansstraat,” vertelt schepen De Weyer.

Afgelopen najaar lanceerde stad Beringen het online participatieplatform Allemaal Beringen. Via het platform wil de stad transparanter en duidelijker communiceren rond de lopende participatieve trajecten en tegelijk een nieuwe bredere groep inwoners aanspreken en betrekken.

Via een eerste project, ‘Mijn plekje – ons bankje’ gedoopt, konden inwoners op een laagdrempelige manier kennismaken met het platform. Inwoners kregen de kans om de leukste plekjes in Beringen te nomineren om er een zitbank te plaatsen. Na een stemronde werden per deelgemeente minimaal 2 plekjes met het meeste aantal stemmen geselecteerd. De stedelijke werkplaatsen zorgden vervolgens voor de plaatsing van de bankjes.

Wil je de nieuwe zitbankjes zelf uittesten en genieten van de omgeving? Een volledig overzicht van de 11 locaties is te vinden op allemaalberingen.be/banken  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is