LP West-Limburg begeleidt mensen naar werk

Op 24 april 2024

In buurgemeente Heusden-Zolder werd het nieuwe lokaal partnerschap LP West-Limburg gelanceerd.  Onze schepen voor Ondernemen Werner Janssen is ook voorzitter van de projectvereniging West-Limburg Werkt waarbinnen het partnerschap werd ingericht.

De samenwerking tussen de lokale besturen en OCMW’s van Beringen, Heusden-Zolder, Ham, Tessenderlo, Leopoldsburg, Halen, Herk-de-Stad en Lummen en organisaties in het werkveld: de VDAB, VVSG, IN-Z, Groep Intro, Stebo, CAW Limburg en Arktos focust zich op volwassenen met een complexe multiproblematiek. Via een team van coaches en hulpverleners worden zij in een intensief traject naar tewerkstelling geleid. Zij worden bijgestaan op vlak van huisvesting, opleiding, vrije tijd, werk,... met als doel de deelnemers uiteindelijk in hun eigen kracht te brengen om de arbeidsmarkt te betreden.

Het nieuwe project dat op dit moment voor een periode van zes jaar werd ingeschreven voorziet een 100-tal begeleidingen per jaar en wordt gerealiseerd via "Europa Werk en Sociale Economie".

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is