N-VA Beringen tevreden: eindelijk concreet plan vanuit het OCMW voor hulp aan zelfstandigen in financiële moeilijkheden

Op 17 november 2016

De OCMW meerderheidspartijen van Beringen zullen op de OCMW-raad van woensdag 16 november 2016 eindelijk een plan goedkeuren voor de ondersteuning van zelfstandigen in financiële moeilijkheden.

Het plan komt er twee jaar nadat de N-VA fractie deze specifieke problematiek onder de aandacht bracht binnen het OCMW. Toen reeds ijverde de N-VA fractie voor een samenwerking met de VZW Efrem, die zich richt op een multidisciplinaire aanpak van de problemen bij zelfstandigen in moeilijkheden.

Ondanks de afwijzing van het voorstel van de N-VA fractie twee jaar geleden zal de meerderheid nu alsnog een samenwerking opzetten met de vzw Dyzo, opvolger van de vzw Efrem.

Uit het werkingsverslag van de VZW Efrem bleek twee jaar geleden het succes van deze samenwerkingsakkoorden. Jaarlijks stijgt het aantal hulpaanvragen wat toont dat zelfstandigen steeds vaker en steeds vlugger de weg naar hulp vinden, onder andere door het inrichten van een vrijblijvende zitdag. Hierdoor worden grotere problemen voorkomen.

“Het zijn nog steeds moeilijke tijden voor zelfstandigen. Uit onderzoek bleek twee jaar geleden al dat 1/4 e van de zelfstandigen en vrije beroepers er niet in slaagt om voor zichzelf een levensminimum te verdienen. Voor vele zelfstandigen is het hierbij moeilijk om hulp te zoeken. Ze schamen zich of houden te lang vast aan het idee dat hun fortuin zal keren. Om die reden verzochten wij de meerderheid twee jaar geleden al om hier specifiek op in te zetten. Snel en efficiënt ingrijpen is de boodschap,” aldus N-VA raadslid Wesley Jeunen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is