OCMW-fractie vraagt aansluiting bij project voor gezonde voeding kansarmen

Op 11 januari 2018

Op de OCMW-raad van 14 november 2017 diende de Beringse N-VA-fractie een voorstel in om een voedselproject op te starten voor mensen met financiële moeiljkheden.

Het project ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ dat aan de OCMW-raad werd voorgelegd, richt zich tot mensen met een financieel kwetsbare situatie, zodat zij op een goedkope manier boodschappen kunnen doen en gezond kunnen koken. De deelnemende supermarktketen stuurt daarbij tweewekelijks een receptenboekje naar de doelgroep van dit project. Dit receptenboekje staat de mensen toe hun maaltijden te kiezen, de boodschappen te doen aan de hand van het boodschappenlijstje en de gerechten klaar te maken op een voordelige wijze. In het boekje zijn ook heel vaak tips om te koken met kinderen meegenomen.

Het project is in andere steden al succesvol geïntroduceerd.

“Wij waren verheugd te vernemen dat de diensten vlak voor ons voorstel al gestart waren aan de gesprekken om het project te introduceren in Beringen. Dit voorstel vormt slechts een onderdeel van een breder armoedebestrijdingsbeleid. Het is de rol van een lokaal bestuur om samen met partners lokaal aan de slag te gaan met voedsel zodat ook personen met minder financiële middelen gezonde en betaalbare voeding kunnen kopen,” aldus N-VA raadslid Walter Willems.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is