Ontmoet je buren tijdens de Dag van de Buren in Beringen

Op 27 april 2023

Van 26 mei tot 28 mei kan je in Beringen opnieuw je buren beter leren kennen. In het kader van de Dag van De Buren roept de stad inwoners op om hun schouders te zetten op een gezellige ontmoeting in de eigen buurt. 

“Verbonden buurten vormen het hart van onze stad,” licht Jessie De Weyer, schepen voor Wijkontwikkeling toe. “Jaarlijks voorzien we dan ook gratis promotie- en versieringsmateriaal én een startpakket met lekkers van Oxfam voor buurten die tijdens dit weekend een hartelijke ontmoeting met elkaar willen organiseren.”

Het gratis pakket kan je verkrijgen door vóór 12 mei een e-mail te sturen naar samenleven [at] beringen.be met vermelding van de naam van de straat of buurt, de gegevens van de contactpersoon, de plaats, dag en tijdstip van de samenkomst en het verwachte aantal deelnemers en kinderen. Je kan ook inschrijven via 011/44.96.60 of bij de dienst samenleven.

“Naast de ondersteuning van de buurtontmoetingen kan je ook een superbuur nomineren. De drie buren met het strafste verhaal zetten we dan extra in de bloemetjes,” zegt De Weyer. “Ook kan je een buurtpicknick ter waarde van 100 euro winnen wanneer je voor maandag 5 juni de leukste foto instuurt!”

Een superbuur nomineren kan ten laatste tot zondag 4 juni via samenleven [at] beringen.be. Je verhaal kan je ook delen via sociale media met de vermelding @stadBeringen, #dagvandeburen, #allemaalberingen en #instaberingen.

De fotowedstrijd loopt tot en met maandag 5 juni. Je foto kan je bezorgen via samenleven [at] beringen.be 

Alle info kan je nalezen op https://www.beringen.be/dagvandeburen 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is