Plonsen in speelwater Koersel Kapelleke

Op 2 juni 2023

Wie op warme zomerse dagen verkoeling zoekt, kan opnieuw terecht in de plonsvijver van Koersel Kapelleke. Na een nieuwe risicoanalyse door de firma Kinderspel is het toegestaan om in het water te gaan, zonder de aanwezigheid van redders.

Schepen voor Jeugd en Recreatie Jessie De Weyer is enthousiast: “De groene vlag wappert al enkele dagen en met het mooie weer zijn de eerste bezoekers alvast langsgekomen. Hoewel het wettelijk niet vereist is, controleren we ook nog op regelmatige basis de waterkwaliteit, en die is prima. Iedereen is dus welkom.”

Door enerzijds de maximale diepte van 90 centimeter (die bereikt wordt door een overloopbuis) en anderzijds de zeer geleidelijke helling van de bodem, voldoet het water aan de voorwaarden van een speelwater. Via nieuw geïnstalleerde peilmeters wordt de evolutie van het waterniveau tijdens het jaar opgevolgd.

“In tegenstelling tot een zwemzone, moeten bij een speelwater geen redders aanwezig zijn. Gezien de beperkte diepte, zeker in de warme zomermaanden, is het water ideaal om pootje te baden en verkoeling te zoeken met kleine kinderen. Wie echt wil zwemmen, is welkom vanaf 1 juli aan de Paalse Plas. Tijdens de zomervakantie openen we daar de zwemzone, met de nodige redders”, aldus de schepen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is