Stad Beringen, Overkophuis en BE-outreach komen op tegen zwerfafval

Op 10 mei 2023

“Gooit ge dat thuis ook zo op de grond?”? Dat is een van de vragen die de Beringse jongeren van het Overkophuis en BE-outreach stellen op hun zelf ontworpen posters.   . Met de affiches willen de jongeren aandacht vestigen op de problematiek van zwerfvuil in Beringen-centrum.

BE-outreach verbindt tieners en jongeren met elkaar, met zichzelf en met de omgeving waarin zij opgroeien. Het is een samenwerking tussen stad Beringen enArktos op o.a. de Lutgartsite in Beringen-centrum, waar ook het JAC en het Overkophuis een plekje hebben.. Na al een eerdere opruimactie, ontstond het idee om een project op te zetten tegen zwerfvuil. De actie richt zich vooral op andere jongeren maar spreekt eigenlijk elke burger aan om afval niet zomaar op straat achter te laten.

Schepen van Jeugd, Jessie De Weyer, is zeer tevreden: “De jongeren kwamen zelf met dit initiatief en hebben daarvoor de opvallende posters ontworpen die nu in het straatbeeld opduiken. Daarvoor werken ze samen met de lokale handelaars in het centrum en de Lutgartsite. Het initiatief f toont perfect de kracht van outreachend werken waar BE-outreach voor staat.” 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is